Home / Comunicate / La Broaste, o aventura MTB cu multe provocari
Biciclete SportGuru.ro

La Broaste, o aventura MTB cu multe provocari

La ediția a 5-a a concursului de la Căldărușani, participanții au avut parte de o experiență ciclistă dificilă, dar frumoasă

 

Ziua de sâmbătă, 27 mai 2017, a fost una plină pentru participanții la evenimentul La Broaste, competiție din calendarul Riders Club, respectiv concurenți, susținători, organizatori, sponsori, parteneri și voluntari: a fost ploaie deasă, a fost dorința de a pedala în natură, au fost trasee cu bălți, noroi și cu multe provocări, apoi ceva mai târziu a ieșit și soarele! Lupta pasionaților de ciclism a fost una aprigă pe traseele de concurs, însă chiar dacă aventura în pădurea Căldărușani a fost una dificilă, ce a testat abilitățile riderilor, mari și mici, ea s-a dovedit una frumoasă! Cu siguranță, experiența acestei zile va rămâne în colecția de amintiri ca una inedită, ce a pus la încercare voința tuturor iubitorilor de curse mountain bike, prezenți la eveniment, de a cuceri noi poteci și atinge limite.

O zonă superbă de cutreierat, pădurea Căldărușani dar și împrejurimile sale, cu priveliștile infinite de verdeață, a fost sâmbătă greu de străbătut și de învins pe două roți. Ploaia măruntă care a căzut timp de 4 ore, de când începuseră să dea zorii zilei până la ora 09:00, primul start al curselor, a umplut mai multe porțiuni din trasee cu bălți și noroi, ceea ce a făcut mai dificilă aventura zilei la cea de a 5-a ediție a competiției La Broaste, organizată de MPG.

Echipa tehnică coordonată de Răzvan Jugănaru, care a curățat și amenajat traseele a făcut ultimele verificări înainte de curse și a comunicat participanților situația. Ca urmare a ploii matinale, traseele de concurs au devenit mai dificil de parcurs, astfel că s-a luat decizia reducerii lungimii lor la 14 km pentru traseul Scurt, dedicat copiilor și începătorilor, la 20 km pentru cel Standard și la 40 km în cazul celui Epic.

Cei 40 de copii prezenți la start, însoțiți de adulți, au plecat primii pe traseul Scurt și au reușit să îl parcurgă fără probleme mari, majoritatea reușind să treacă cu brio linia de Finish. Spre finalul curselor cerul s-a luminat, iar ploaia s-a domolit.

Juniorii și adulții au pornit în forță pe traseele Standard și Epic, ale concursului La Broaste, luând startul în valuri începând cu ora 11:30. Provocările aveau să fie mult mai mari pentru acești 450 de concurenți deoarece, dacă ploaia care a continuat să cadă după începerea primelor curse i-a ajutat pe cei mici, ulterior lipsa precipitațiilor le-a îngreunat pedalatul celorlalți participanți.

Soarele și-a dezvăluit fața treptat, iar atmosfera s-a relaxat. După câteva ore de efort, toți concurenții au ajuns cu bine în zona de Start/Fiinish. Piedicile au fost mai ușor de depășit de către cei mai antrenați, iar aventura a fost bifată ca o provocare la care au dat curs și și-au încercat puterile. Câștigătorii s-au bucurat de prezența lor pe podium, ca o ipostază și o răsplată meritate din plin.

La traseul Epic – 40 km, competitiv, nivelul 1, categoria 13+ ani, lupta pentru podium a fost câștigată de Andrei Bănescu, urmat de Antonio Vieru, ambii din București, și de Mihail Rusu, din Pitești. Pe același traseu au fost prezenți și rideri acreditați la cluburile sportive, astfel că la Elite, nivel 1, categoria de vârstă 15-18 ani, locul I pe podium a fost ocupat de Gerhard Dumitrescu, urmat de Andrei Cojanu, ambii sportivi ai SportGuru BCR Racing Team, și completat de Mihai-Cristian Dan, din Oltenița. Aceștia s-au bucurat de premii în bani, medalii și diplome asigurate de MPG și sponsorii evenimentului.

Printre premiile acordate participanților adulți de la cursele competitive s-au numărat produse valoroase oferite de BOSCH, vouchere de reducere de 10% sau 15% la înscrierea în  concursul MTB pe etape CARPATHIAN MTB EPIC 2017 – 21-24 septembrie 2017, tricouri tehnice co-branduite Riders Club și Ciuc Natur Radler și produse din partea Ciuc Natur Radler, BCR, Alfers și MPG. Copiii au beneficiat de super premii, inclusiv de ședințe de pregătire la MTB Academy, coordonate de campionul MTB Răzvan Jugănaru. În urma tombolei, organizate la finalul curselor de pe traseul Scurt, Teodora Petre a câștigat o bicicletă oferită de Woom Bikes România.

Cea de a 5-a ediție a competiției La Broaste a fost susținută de CIUC Natur Radler, partenerul oficial al sistemului de ciclism Riders Club, și de sponsorii oficiali Gatorade, BOSCH, Barilla și BCR, precum și de sponsorii iNES Group, GoldNutrition, Alfers, Woom Bikes România și Carousel Events. Partenerii evenimentului au fost Freerider.ro, Brigada de Voluntari, ASVSU, Even’thor, ProEnerg și Romsilva.

Foto: Alin Virsescu
Biciclete SportGuru.ro

About Robert Dorobantu

Stiti momentele acelea din concursuri, pe cele mai grele catarari, cand iti vine sa arunci bicicleta in cea mai adanca prapastie? Si fix in aceleasi momente stai si te intrebi: de ce naiba n-am stat eu acasa intins pe canapea? Acelea sunt momentele care ma fac sa ma intorc de fiecare data pe bicicleta. Fiecare pedala data si fiecare strop de transpiratie cazuta pe frunte, fac din acest sport, ceva ce nu se poate descrie in cuvinte.

Check Also

Peste 1.400 de rideri vor să ia startul la ZIUA B

Pe 6 august, pasionații de ciclism vor avea parte de 41 de curse în pădurea ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.